Blog

SEO tips 2015 voor een goede start

SEO tips 2015 voor een goede start

SEO (ofwel search engine optimalisation) is niet meer weg te denken in de wereld van vandaag. Om je een stuk de goede richting op te helpen hebben we onze seo tips 2015 op een rijtje gezet:

#1 Mobiel en responsive web design wordt steeds belangrijker

Door de enorme groei in online verkeer over mobiele toestellen zal het essentieel zijn om je website te optimaliseren voor mobiel gebruik. Google kijkt zelfs of je website een mobiele versie beschikbaar heeft en rankeert je hoger als deze aan de eisen voldoet. Zoals te lezen in een eerdere blog post is responsive web design een uitstekende manier om je SEO verder te helpen in 2015.

#2 Optimaliseer met video

Tegenwoordig doen we van alles online, dat betekend dat je je aankoop moet doen op wat een tekst je verteld of wat het een plaatje afbeeld wat je gaat kopen. Om deze barrière te doorbreken kun je gebruik maken van bijvoorbeeld een product video. Dit wekt niet alleen vertrouwen op maar is een goede vorm van content marketing, deel deze dus op social media zoals youtube, facebook en twitter.

#3 Veilig online met HTTPS

Een andere campagne waar google in 2014 aan begonnen is, is om websites over te switchen van HTTP naar HTTPS door middel van een SSL certificaat. HTTPS (ofwel Hyper Text Transfer Protocol Secure) is een manier om gegevens op je site met een extra laag te beveiligen. Hierdoor is de informatie van je klanten via je website of webshop extra beveiligd. Google heeft aangegeven om het mee te nemen in de rankering van je website of webshop.

Uiteraard is het geen wondermiddel om je op de eerste plek in google te brengen! Echter is het zo dat elke beetje helpt, waarom zou je het dan laten liggen. Voor meer informatie over SSL vertificaten en het beveiligen van je website of webshop kun je altijd geheel vrijblijvend contact met ons opnemen.

#4 Onze Link Building geboden voor in 2015

een goede SEO strategy hebben is enorm belangrijk, hierbij speelt op een juiste manier linken en link building een grote rol. Jammer genoeg betekend dit dat het optimaliseren van je tags en het schrijven van een paar blog posts alleen niet genoeg zal zijn. Links zullen van goede kwaliteit moeten zijn. Om je een zetje in de goede richting te geven zijn hier onze seo tips 2015 geboden voor link building:

  • Gebruik geen (of stop met het gebruiken van) sites die links verkopen.
  • Gebruik unieke anchors of links die bijvoorbeeld ook de naam van je website bevatten.
  • Laat link building door iemand anders doen als je zelf niet goed weet wat je aan het doen bent en schakel de hulp in van een professioneel SEO bedrijf.
  • Als je de gewoonte hebt om links uit te wisselen met andere websites kun je gerust daar mee stoppen.
  • Onthoud goed dat een goede link een link is die verkeer oplevert!
  • Gebruik links die de gebruiker doorverwijzen naar een andere pagina van je website.
  • Onthoud dat product pagina’s en je blog content je kunnen voorzien van links zoalng deze in top kwaliteit verkeren.

#5 Content is nog altijd koning

Hoewel alle kleine beetjes is het hebben van een goede content marketing strategie de sleutel tot succes. Door waardevolle en unieke content met regelmaat te kunnen leveren aan je gebruiker kun je op lange termijn nog altijd de grootste slagen maken op gebied van SEO.

Ben jij al helemaal SEO klaar voor 2015?

Heb je onze seo tips 2015 al doorgevoerd op uw website of webshop? zijn alle fronten in 2015 al uitgewerkt en gedekt of is er nog ruimte voor verbetering. Zorg er altijd voor dat je op SEO gebied een strategie paraat hebt.

Benieuwd wat wij kunnen betekenen voor uw onderneming? Vraag offerte aan