Dienst

Responsive webdesign

Een responsive website hebben is een must geworden in dit tijdperk, maar wat is responsive web design en waarom is het dan zo belangrijk?

Door het enorm groeiende aantal smartphone en tablet gebruikers is de aanpak van design en gebruiksvriendelijkheid in de online wereld enorm veranderd. Waar het vroeger alleen belangrijk was dat je op de desktop computer de website kon bereiken is het tegenwoordig bijna onmisbaar om een responsive website te hebben voor gebruik op smartphones en tablets. Maar wat houd responsive web design nu precies in?

Wat is responsive web design?

Responsive web design (ook wel RWD genoemd) is een aanpak waarin de meest optimale ervaring wordt gegeven aan de bezoeker van uw site onafhankelijk van het formaat beeldscherm waarop het bekeken wordt. Eenvoudig gezegd is het een website die zich aanpast aan het scherm waarop een bezoeker hem bekijkt. Waar men vroeger twee websites bouwde, een voor mobiel en een voor desktop gebruik, wordt dit tegenwoordig netjes verwerkt in een website waar de elementen worden verschoven en overbodige elementen weg gelaten. Daar blijft het echter niet bij, maar daar komen we nog op terug.

Waarom is een responsive website belangrijk?

Het internet verkeer van mobiele apparaten groeit exponentieel elke dag. Het is daarom onverstandig om deze enorme tak aan internet bezoekers van uw website links te laten liggen en responsive web design te negeren. De “One site fits all” oplossing is dan ook de norm geworden.

Vindbaarheid in google

Google’s streven is altijd om het wereldwijde web te verbeteren. Zoals de technology vooruit gaat past google regelmatig de maatstaaf aan waarmee de rankering van je website en webpagina’s wordt gemeten. Zo wordt tegenwoordig bij de rankering van je site dus ook gekeken of je een responsive website hebt en of deze gebruiksvriendelijk is voor de bezoeker.

Gebruiksvriendelijkheid

Een responsive web design houd echter niet alleen in dat elementen verplaatst en of weg gelaten worden. Bij een responsive website moet er bijvoorbeeld rekening gehouden worden met de leesbaarheid van tekst, de resolutie van het scherm, schaalbaarheid van afbeeldingen, de gebruiksvriendelijkheid van de navigatie en nog veel meer. Kortom, voor elk formaat scherm en elk type device moet de meest optimale ervaring gepresenteerd worden.

Bent u al klaar voor de toekomst?

Is uw website of webshop al klaar voor de toekomst? Wij informeren u graag geheel vrijblijvend over responsive web design en de mogelijkheden voor uw website of webshop. Neem gerust contact met ons op.

Benieuwd wat wij kunnen betekenen voor uw onderneming? Vraag offerte aan